În cauză prin Sentința penală nr. X/zla pronunțată de Judecătoria Cornetu, rămasă definitivă prin Decizia Y/A/zla a Curții de Apel București – Secția I penală, în sarcina petentului s-a stabilit pedeapsa de 1 an închisoare față de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei, pe un termen de supraveghere de 2 ani.
Pe durata termenului de supraveghere, pe lângă o serie de măsuri de supraveghere , s-a dispus și executarea obligației de a nu conduce autovehicule.
Față de raportul Serviciului de Probațiune Ilfov de evaluare cu privire la petent, față de strategia pregătită de avocații SCPA Buruian, Caracaș și Asociații, precum și față de probele administrate, instanța a apreciat că nu există riscul săvârșirii unor infracțiuni similare de către petent.
Iar perioada de 2 ani și 5 luni (atât a durat urmărirea penală și judecata) de când i-a fost reținut permisul de conducere este o perioadă de timp suficientă pentru a aprecia că scopul pentru care s-ar putea menține o astfel de obligație a fost deja atins.
În acest sens, în baza art. 87 alin. 2 din Codul penal a fost admisă sesizarea petentului și s-a dispus încetarea obligației de a nu conduce autovehicule pe durata termenului de supravehere, la care a fost obligat petentul prin Sentința penală nr. X/zla pronunțată de Judecătoria Cornetu, rămasă definitivă prin Decizia Y/A/zla a Curții de Apel București – Secția I penală.