CUM ALEGEM O LOCUINȚĂ ÎN SCOP INVESTIȚIONAL?

  • Publicat de: SCPA BURUIAN, CARACAS SI ASOCIATII

IATĂ CÂTEVA SFATURI:

  1. Multă lume consideră că pentru a deveni un investitor imobiliar de succes ai nevoie de o sumă foarte mare de bani. Din fericire nu este așa! Nu sunt necesare sute de mii de euro pentru a deveni investitor, ci ai nevoie de sume mici, pe care să le folosești într-un mod cât mai eficient și profitabil. Într-adevăr, există cazuri când se fac investiții foarte mari, chiar și de milioane de euro, însă există un nivel de investiții accesibil pentru marea masă, astfel încât banii să nu reprezinte un impediment.

 

  1. Un alt lucru esențial este modul de gestionare a banilor. Dacă dispui de o sumă mare de bani, indicat ar fi să nu dai, spre exemplu, un milion de euro pe o mașină, ci să dai un milion de euro pe o clădire care produce 20.000 de euro pe lună din chirie, iar cu acești bani poți face un leasing pentru o mașină scumpă.

 

  1. Pot fi folosite în avantajul tău momentele în care achiziționezi un imobil, în funcție de etapa de dezvoltare în care se află. Și anume, prin cumpărarea unui imobil în faza de proiect poți economisii o sumă de bani pe care o poți investi în amenajare sau chiar poți achita un avans pentru un nou imobil.

 

  1. Un alt element care poate ajuta o persoană dornică să facă investiții este să împrumute bani. Banca nu trebuie să fie împovărătoare. Am putea ajunge într-o asemesea situație dacă ne asumăm credite mai mari decât cele pe care le putem plăti, în ideea că există posibilitatea de a ne crește salariul. Prin urmare, e bine să ne împrumutăm de la bancă cu condiția ca ratele să fie acoperite de banii pe care îi aduce produsul pe care îl luăm.

 

  1. Și ultimul sfat, dar cel mai important… Pentru a face o bună investiție în imobiliare este bine să apelăm la un consultant în domeniu. Acesta îți poate acorda sfaturile de care ai nevoie pentru a nu face nicio greșeală în demersul tău. Este important să fii informat încă din momentul în care se naște ideea de a deveni investitor, este mai ușor să previi un eșec, decât să-l repari. Astfel, pentru orice nelămurire, orice sfat îți suntem aproape.
Categoria: Drept Imobiliar