EXPROPRIERE IN TUNARI SI OTOPENI. NOUTĂȚI.

  • Publicat de: SCPA BURUIAN, CARACAS SI ASOCIATII

 

Pe 31.03.2020 a fost emisă Decizia de Expropriere nr. 198 pentru imobilele proprietate privată care constitie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internațional Henri Coandă – București”, aflate pe raza Orașului Otopeni și Comunei Tunari Ilfov.

Odată emisă Decizia de expropriere s-a intrat în cea de-a treia etapă a procedurii de expropriere, și anume: Transferul de proprietate (aici puteți vedea detaliat procedura de expropriere: https://avocat-buruian-caracas.ro/ro/2020/03/10/exproprieri-in-tunari-si-otopeni-pentru-dezvoltarea-aeroportului-international-henri-coanda/).

Decizia de expropriere constituie titlu executoriu pentru predarea bunului imobil, atât împotriva celor expropriaţi, cât şi împotriva celor care pretind un drept legat de bunul imobil expropriat, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a litigiului legat de proprietatea bunului imobil expropriat.

Din acest moment, toți cei nemulțumiți de cuantumul despăgubirii se pot adresa instanței judecătorești competente, pentru a primi/obține o despăgubire dreaptă.

Contestaţia asupra deciziei de expropriere nu suspendă transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile în cauză.

Alte informații privind exproprierea găsiți aici:

 

 

Categoria: Drept Imobiliar